TEGEN WERK IN

 

 vuurlijntje

Daar ga ik weer, in de super, bij de kassa. …
Een oudere vrouw naast haar een medewerkster wat paniek te zaaien. Bezorgd en licht gestrest vraagt ze in aan ieder en een, van wie dat hondje is. Hoort hij wel bij iemand?
Ja, het hondje hoort bij mij.. Dus…?

Je ziet een hondje staan, zonder riem, voor de super, is dit het waar je op baseert dat het hondje! dan maar weg gelopen is of verdwaald, en alleen is zonder baasje? Dat gaat dusssss, … nergens over! Helemaal als je tegen mij zegt, dat je dat dacht omdat hij daar zoo alleen zit. Dan krijg je van mij, dat het beter is dat je eerst eens goed dient te observeren, voordat je conclusies trekt met het geen wat je ziet. En liet dit haar ook heel direct en duidelijk weten. Hij zit daar zo alleen. …

Tuurlijk, zit hij daar in zijn eentje. Had ik bij hem dienen te blijven zitten? Wie gaat dan die boodschappen doen? Idioot wijf. Als je nu eerst eens even goed naar naar dat hondje had gekeken,dan was gebleken, dat de in eerste instantie bevinding verkeerde is. Piss link was ik,en wederom vermeld: “ Observeren , je dient beter te observeren! “ Waarna ik nog meer gekweld werd met de uitspraak dat ze het alleen maar goed bedoelde.. Nou, ik ook.
Diep verontwaardigd en beledigd stond ze te happen naar lucht, Zucht… Als hier nu geen ophef had gemaakt, doordat je even beter de situatie had bekeken, stond je nu zonder te beledigde verontwaardigde gevoel. Dit voel ik dus ook op het moment dat jou foute conclusie richtte ten op zichtte van mij en het HONDJE.
Whaaargh! Ik ben die domme kaolo mensen zoo zat. Kaolo, kut konjo domme wezens vind ik ze soms, ja…

Ik heb het ook helemaal gehad, met het slappe excuus dat dan vaak gebruikt wordt. Ik bedoel het goed.. Ja!? Dusss,…. ?! Ook al beledig je iemand, maar omdat je het goed bedoelde is het dan maar ineens minder erg wat een ander aangedaan word? Is dat goed? Bedoel je dat ermee, soms? Is het okee, dat je dan maar iemand zijn keel door mag snijden omdat je bedoelingen goed zijn? Nee, ik vind het verkeerd, helemaal geen goed. Hoogstens begrip kan je daar voor krijgen. Maar goed vinden, en dat het dan daarmee afgedaan? Nee,… Dat schiet bij mij in het verkeerde keelgat. De pijn, leed en verdriet die er mee veroorzaakt wordt met het goede doel dat je voor ogen had, haal je hier geen zins mee weg. Goed? Ik vind het rond uit slecht. Terecht vind ik dat er dan daarover op gewezen mag worden..

Wat mankeert men toch? Men vraagt en wilt begrip opwekken door die uitspraak, terwijl er van jou kant geen enkele vorm van begrip komt, laat staan respect. Dat nekt mij zo enorm. Scheve valse normen en waarden, vind ik het. Ik heb alle begrip van de wereld, echt! Echter voor dit gedrag … Nee, dat houd bij het begrip op..
Fuck, kijk eerst eens even goed uit je doppen, en gebruik je cognitie, ja!?Cognitie? Ja, je verstand, je hoofd, je grijze massa die doorgaans voornamelijk gebruikt wordt om na te denken over wat te eten, welke broek kopen en ander onnodige dingen waar ze zich zorgen over maken, die er op hun beurt weer voor zorgen dat er meer zorgen zijn waar ze kunnen nadenken. Beter je aandacht schenken, aan de omgeving, en wat meer inleving van de diverse wezens die hier leven. Dan had je na even na denken, ja heel even maar, je hersens op een constructieve manier kunnen gebruiken, bedenken wat er werkelijk aan de hand is, in plaats van gelijk in blinde acute paniek van alles roepen en vragen. Onnodig die ophef die er gemaakt is..

Aaaargh! Ja, zo hard heb ik dus echt gegild al lopend naar huis. Lekker even die crap eruit blerren. Dom klootjesvolk… houd die dolk met goede bedoelingen maar bij je. Die heeft mij al veelvuldig laten bloeden. Goede bedoeling mij ass… Pffff… zucht.

slingerpoes

* Oke, mijn goede bedoeling hiermee,.. geen idee, haal eruit wat je wilt. De vrijheid om te gillen en krijsen hard uit pure frustratie zodat er geen nare gevoelens, stofjes en dergelijke blijven in je lijf en geest. Het meest voor mij, is de domheid en het slappe waar men mee komt, van de goede bedoeling. Daar zit zo weinig gevoel in, dat ik er vaak weinig van geloof al sik weer eens bloeden ergens sta om dat ze het zo goed bedoelde mij te helpen. Ja, dat je er nu door bloed. Eh ja, ik bedoel het toch goed. Roet in het eten van de puren. Een slap excuus om er makkelijk van af te komen, en te ontlopen je verantwoording. Nee, das geen goede bedoeling. Hoe goed ook bedoelt, op het moment dat het slecht voelt, dan is het daarmee afgedaan met die opmerking. Weet liever goed wat je doet, bewust. Heb het moed, om er wat van te zeggen. En onder leg het, dat zal je goed doen. Verzoen bewust de woorden samen met de daad. Voor indien met is geschaad, laat dit dan weten. Zeg waar het op staat. Ongeacht het resultaat, de daad van bevrijding van je wezen is waar het omgaat. Het stuk wat jou heeft geschaad terug te geven. Leven en laten leven.. was het toch? *

2014-05-09 20.05.15[:]

Geef een reactie