MAGIC MUSH

 

DSC00514vlieg
De wind waait onguur door de bomen. Helaas is er geen ontkomen aan de verplichting van de dagelijkse plas en poep wandel met de Mobster.
Daar gaan we weer, het rondje om de.. eh het bos.  Minder los geslagen als  3 dagen terug toen ik begon met dit site-project, echter wilde ik wel eraan blijven werken. Diep zuchtend, afdwalend, mij naar buiten slepend, ben ik zijn ronde begonnen.
Gewonnen had ik er al mee, wat frisse lucht en beweging. Wat wel prettig is na de verkleving met mijn bank.  Nog immer mijmerend over hoe en wat, had al snel een ruk wind mij te pakken en stormde door mij heen. Het geen er voor zorgde dat ik mij weer voelde, de wind voelde.  Zo vast zat ik in mijn hoofd, en aan de bank geplakt, voor wat dat betreft,… Ik zit vol met concepten, beelden hoe ik wil dat het eruit ziet, waar ik eerst nog maar even het wiel opnieuw voor dien uit te vinden. De stormwinden her-innerden mij om ook te genieten, van wat er om mij heen gebeurd. Even was ik dat vergeten. Ze lieten mij weer voelen.
Weer terug in me lijf, keek ik om me heen, en was ik mij weer bewust van elke stap die ik nam. Man owh man, en wat daar allemaal gebeurde. Verheugd om mij heen kijkend, lopend met een dolle hond zag ik de kleine wonderen der mama natuur.  Zo zuur en naar was het geen zins. Miraculeus was het zelfs. Tussen de elfjes was ik beland, gestrand in het decor van de Efteling. En ook met mij verging het zo , als dat  wat met vaak leest over het verdwijnen van de tijd wanneer met strand in Elvenland.

Eindstand, ruim anderhalf uur later:  magische foto’s van paddenstoelen. Wat een cadeaus weer!

roslin1

* Bij het afdwalen in gedachten, of er al in begeven. Sta even stil, en kijk om je heen.  Stap dan weer met frisse, verse blik op je pad verder. Loop je dagelijkse routine wegen keer  op keer met een frisse verse nieuwe kijk. Als of je hem voor het eerst bewandelt.

Kijk, voel.. Wat zie ik, waar komt de wind vandaan?  Beetje bij beetje bemerk je dat steeds meer op, en loop je jouw pas in het Nu.. Voor elke dag heeft er wel een verandering plaats gevonden. Op deze manier leer en train je jou opmerkzaamheid. Stap voor stap leef en begeef jij je meer en meer in het Nu. Wat uiteindelijk ook je dagelijkse sleur routine wandeling doorbreekt, en leuker, mooier en prettiger maakt.*

Deze diashow vereist JavaScript.

[:]

Geef een reactie